Wat is striae?

Geplaatst op 02-11-2016

Striae, ook wel stretch Marks of striemen zijn lijnvormige strepen die ontstaan door het oprekken en inscheuren van het onderhuids steunweefsel. Het zijn dus als het ware onderhuidse beschadigingen en littekens. Striae is vaak rood/paars en wits van kleur en komen veelvuldig voor bij zowel mannen als vrouwen.

Striae ontstaan op het moment dat de huid relatief snel wordt uitgerekt.

Hierbij ontstaan er scheurtjes in het onderhuids steunweefsel. De bovenste huidlaag blijft intact, maar de diepere laag – waar voornamelijk steunweefsel zit – rekt op en scheurt. Deze scheurtjes zijn echter niet meteen zichtbaar: dat gebeurt pas wanneer de huid verslapt en ‘krimpt’. In tegenstelling tot wat veel mensen denken ligt de oorzaak van striae niet bij afvallen maar bij de (versnelde) toename van gewicht of (spier-) massa . Hoe jonger de huid, hoe groter het risico op striae. Het ontstaan van striae is voor een groot deel erfelijk bepaald. Vermoed wordt dat ook onze hormonen een rol spelen bij het ontstaan van striae.

 Striemen die het gevolg zijn van snelle gewichtstoename, bevinden zich met name op de buik, de bovenarmen en de dijbenen. Bij jonge mensen kunnen tijdens de groeispurt stretch Marks op de onderrug of benen ontstaan. Bij jongeren die een intensieve fitnesstraining volgen of vaak paardrijden, kunnen striae ontstaan door toename van de spiermassa Tijdens een zwangerschap kan het proces versneld worden. Behalve dat de huid uitrekt treedt er met dank aan de zwangerschapshormonen tegelijkertijd ook verslapping van het onderhuids bindweefsel op. Dit gebeurt meestal rond de vijfde maand Zwangerschap striemen komen zowel voor in de buik zone als bij de borsten.

Het consult .

Voordat er tot de behandeling wordt overgegaan, zult u eerst op consult komen bij de Beauty salon. Tijdens het consult kunnen je wensen besproken worden en kunnen we  met je naar de mogelijkheden kijken .Naast de bespreking van de behandeling zullen we  ook informatie geven over de behandeling en het te verwachten resultaat. We zullen  waarschijnlijk ook vragen naar de volgende zaken:

  • Medische aandoeningen, medicijn gebruik en allergieën
  • Eerdere operaties
  • Tabak gebruik (en alcohol gebruik)

 

Veiligheid striae microneedling  punctuur behandeling

Het is klinisch bewezen dat striae kunnen verbeteren met micro punctuur, veilig en zonder echte bijwerkingen of hersteltijd.

 De Harmony microneedling  punctuur is veilig voor de behandeling van striae bij alle

huidtypen en ook bij de donkere huid is het veilig gebleken.

Hoe verloopt de striae  microneedling  punctuur behandeling

De  dermapen microneedling behandeling van striae voelt aan alsof er kleine naalden  tegen je huid worden geschoten. Na de behandeling is de huid wat rood uit en voelt warm aan. Er is geen hersteltijd. Na de striae behandelingen zijn er kleine rode puntjes zichtbaar op de huid. Deze vervagen binnen enkele dagen/ weken.

Wat kunt u verwachten na de microneedling punctuur behandeling

Met de striae microneedling  punctuur behandeling kunnen we op een veilige manier striae verminderen of zelfs helemaal verwijderen. Met de micro punctuur maken we in de striae en rond de striae kleine gaatjes en wordt de wondgenezing gestimuleerd waardoor de gaatjes zich weer vullen met nieuwe huid. De nieuwe huid die ontstaat na striae micro punctuur zorgt ervoor dat de striae minder zichtbaar worden en als gevolg van de aanmaak van nieuw collageen vindt er ook huidverstrekking plaats.

striae voorkomen? Heel simpel, verandert je gewicht, bijvoorbeeld doordat je hard traint, zorg dan dat je huid elastisch blijft door preventief te smeren met een verzorgende en hydraterende crème. Verder: masseer, eet gezond en drink veel water. Kortom, alles wat goed is voor je huid, helpt ook ter voorkoming van striae. Kleine moeite, groot plezier.

Deel dit bericht:

Haar extentions

De droom van alle vrouwen  vandaag is om  mooi, lang, omvangrijk en gezond haar te hebben. Aangezien er vandaag de da...

Lees meer

Lichaamsbehandeling/Lymfedrainage

Lymfedrainage is een lichaamsbehandeling van reductie maatregelen, vermindering van cellulitis, eliminatie van het gevoel van z...

Lees meer
Blog archief
  • Harsbehandelingen

    Harsbehandelingen

    Harsbehandeling bij Marie's Beauty Salon in Arnhem. Ben je de overtallige haargroei zat en wil je er tijdelijk vanaf? Neem dan een hars- of waxbehandeling....

    Lees meer
  • Gezichtsbehandelingen

    Gezichtsbehandelingen

    Intensive skin care, classic skin care, royaal skin care, anti aging skin care, acne behandeling, special peeling chemist détox, rimpels behandeling met ionisatie glycolzuur.....

    Lees meer

"Estou apaixonada por seu trabalho, e de uma perfeição espetacular!!!!"

Bernadete Fonseca

"Incrivel a forma que ela explica, me ajudou demais. Sou muito grata!!!"

Vivian Souza

"Através dela de um video dela conheci o alongamento Califórniano e ja uso há alguns anos e adoro"

Márcia Fabianne

"Bedankt ben er superblij mee! Geweldig gedaan! Echt aan te raden"

Naima Aissati

"Ik vind het hartstikke goed wat Marie in mijn haar gedaan heeft. Komen jullie ook het werken van Marie leren kennen .!!!"

Laura da Silva

"Veel aandacht voor de klant ! Super goed en professioneel. Marie legt goed uit wat ze allemaal gaat doen en neemt de tijd voor"

Maaike Harmsen

"De ervaring met Marie's Beauty Salon is uitstekend bevallen. Ze heeft ons prima geknipt en duidelijk de tijd genomen!"

Yvonne Tuit

"She is so kind and take the time to change you in a princess. Im very happy with my hair. "

Busra Baran Donertas

"Ze is echt heel proffesioneel echt een aanrader welk model wave braids je ook wil bij marie moet je zijn!"

Manuela Leming

"Love love love my braids.. echte aanrader.. Thnxiii"

Sizzy Colastica